Accessories · Infinityshawls · Shawls · Tutorials

Chunky Infinity Shawl / Infinityhalsduk

English below ↓

Denna vinter har det verkligen snålblåst här i Trollhättan, kallt och huttrigt med en kyla som riktigt kryper in under kläderna. Jag har aldrig gjort en infinityhalsduk innan och tänkte att jag gör det enkelt för mig. Här nedan kommer en kort beskrivning av hur jag gjorde min halsduk.

This winter has been very chilly here in Trollhättan, Sweden. The wind has been freezing and you really need some warm accessaries. I never made an infinityshawl before and thought I made it as simple as possible. Below is a short description how I made my shawl.

Garn: 6 nystan Phildar Nebuleuse 50 g från Favoritgarner. Jag använde färgerna 1446, 1089, 1447, 1444, 1370 och 1004.

Virknål: 8.0 mm.

Virka ett jämnt antal luftmaskor och sätt ihop till en ring. Jag gjorde en luftmaskkedja med 180 luftmaskor som blev ca 2 m lång (1 m dubbelvikt).
Virka mossvirkning i varv tills halsduken är så bred som du önskar. Jag gjorde 17 varv totalt. Mossvirkning är 1 fastmaska, 1 luftmaska, hoppa över 1 maska, 1 fastmaska i nästa maska. Efter första varvet virkas alla fasta maskor i 1-luftmaskbågen i varvet under. Jag bytte färg på varje varv och ett nystan räckte till tre varv. För att jämna till kanten virkade jag två varv mossvirkning från andra hållet också.

Yarn: 6 skeins of Phildar Nebuleuse 50 g from Favoritgarner. I used the colours 1446, 1089, 1447, 1444, 1370 and 1004.

Hook: 8.0 mm.

Make a chain ring with an even number of chains. I made 180 chains and it measured about 2 m (1 m double folded).
Crochet moss stitches in rows until the shawl has the width you like. I made 17 rows in total. Moss stitches are 1 single crochet, chain 1, skip 1 stitch, 1 single crochet in next stitch. After the first row all single crochets are made in the ch 1 spaces in the row below. To make the edge more even I also made two rows with moss stitches on the opposite side.

7 thoughts on “Chunky Infinity Shawl / Infinityhalsduk

  1. This Moss stitch is also called “Seed Stitch”.
    I just made a scarf with seed stitch using a self striping yarn. It turned out really nice. It wasnt a bulky yarn. Denise

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s