Accessories · Crochet pattern · Free Pattern · Hats & Earwarmers

Frozen Bud

Frozen Bud är en varm och glittrig mössa virkad i dubbelt garn. Jag tycker den påminner om en blomknopp och fick därför namnet Frozen Bud. Mönstret designades till garnet Pingouin Pingo Pepite 100 g från Favoritgarner, men andra garner som passar till virknål 6.0 mm kan såklart också användas. Pingo Pepite består av 98 % akryl och 2 % polyester (glitter!) och är därför varmt och kliar inte som vissa ullgarn kan göra. Den blå/grå mössan längst ner till höger är gjord i Pingo Pepite färg gris och touareg, en tråd av varje färg.
Den rosa/grå mössan som min syster har på sig är gjord av garnerna Scheepjes Stone Washed (färg 803) och Scheepjes Startdust (färg 660), en tråd av varje.

The Frozen Bud is a warm and sparkly beanie made with double yarn. I thought it reminded me of a flower bud, so that is how I came up with the name. This pattern was designed for the yarn Pingouin Pingo Pepite 100 g from Favoritgarner, but other yarns suitable for hook 6.0 mm can of course also be used. Pingo Pepite is made of 98 % acrylic and 2 % polyester and is therefor warm and does not itch as some wool may do. The blue/grey beanie in the lower right picture is made with Pingo Pepite, colour gris and touareg, one strand of each colour.
The pink/grey beanie my sister is wearing is made with Scheepjes Stone Washed (colour 803) and Scheepjes Startdust (colour 660), one strand of each.


Mönster / Pattern:

Vill du stötta mitt arbete som virkdesigner, bjud mig på en kopp kaffe 🙂
If you like to support my work as a crochet designer, buy me a cup of coffee 🙂
kofi4

 

Svenska: Frozen Bud
English (US terms): Frozen Bud
German: Frozen Bud
Spanish: Frozen Bud
Slovak: Frozen Bud

 

Jag lägger ner mycket tid och kärlek både på att arbeta fram och skriva mina mönster, så om du använder mina mönster och lägger ut på sociala medier önskar jag att du länkar eller hänvisar till min blogg http://www.mijocrochet.wordpress.com samt använder #mijocrochet och #frozenbudbeanie ❤ Mönstret får endast användas för privat bruk, copyright Mijo Crochet.

I spend alot of time and love in creating and writing down my patterns, so please, if you use my patterns and post pictures in social medias link or refer to my blog http://www.mijocrochet.wordpress.com and use #mijocrochet and #frozenbudbeanie  ❤ This pattern is only for personal use, copyright Mijo Crochet.

 

MijoCrochet-utan-text-liten-2

5 thoughts on “Frozen Bud

  1. Hej.det står i mönstret att jag ska virka en reliefstolpe. Har aldrig hört det förut, hur gör jag? Mössan är jättefin så jag vill försöka// Annette

    Like

  2. Thank you so much for sharing this pattern! Finally a really warm and windproof hat! It saved me this winter.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s