Accessories · Crochet pattern · Free Pattern · Shawls

Dragon Belly

English below ↓

Dragon Belly är en lätt asymmetrisk sjal som virkas i varv fram- och tillbaka, från ena sidan av sjalen till den andra. Anledningen till namnet, Dragon Belly, är att jag tänkte på hur drakmagar i barnsagor brukar se ut. Håller du med? 

Garnet jag använt är Scheepjes Spirit 50 g (färg 304, tre nystan) från. Spirit finns i 13 olika färger och är ett mjukt och lätt garn som består av 56 % bomull och 44 % akryl. Löplängden är 210 m / 50 g vilket gör det väldigt prisvärt. Strukturen på garnet är mycket likt Scheepjes Stonewashed men det är tunnare och färgen har vackra skiftningar. På garnet rekommenderas virknål 3.5 – 4.0 mm men jag använde 4.5 mm för att få sjalen extra luftig.

The Dragon Belly shawl is slighty asymmetric and is crocheted back and forth, from one side to the other. I call this shawl Dragon Belly because it’s texture reminds me of how dragon bellys often look in children’s stories, don’t you agree?

I used the yarn Scheepjes Spirit 50 g (colour 304, 3 skeins). Spirit is available in 13 different colours and is a light and soft yarn made of 56 % cotton and 44 % acrylic. The yarn lenght is 210 m / 50 g which means you dont need that many skeins for a project. The yarn label suggest hook 3.5 – 4.0 mm, but I used a 4.5 mm hook to make my shawl extra airy.


Eftersom man själv kan bestämma antalet varv på sin Dragon Belly kan flertalet olika garner användas. Nedanför är en Dragon Belly gjord i Scheepjes Whirl (färg 761,virknål 3.5 mm). Storleken är ca 170 x 120 x 100 cm (ej blockad) och sista färgen på nystanet blev över.

You can decide how big to make your Dragon Belly by the number of rows you make, therefore you can use any yarn you like. The Dragon Belly below is made with Scheepjes Whirl (colour 761, hook 3.5 mm). The size is aprox 170 x 120 x 100 cm (unblocked) and the last colour of the skein was not used.


Mönster / Pattern

Vill du stötta mitt arbete som virkdesigner, bjud mig på en kopp kaffe 🙂
If you like to support my work as a crochet designer, buy me a cup of coffee 🙂 
kofi4

Svenska: Dragon Belly
English (US terms): Dragon Belly
French: Dragon Belly
Danish: Dragon Belly
Finnish: Dragon Belly 
German: Dragon Belly
Dutch: Dragon Belly
Spanish: Dragon Belly
Portuguese: Dragon Belly
Slovak: Dragon Belly
Italian: Dragon Belly
Polish: Dragon Belly
Russian: Dragon Belly
Hungarian: Dragon Belly

Jag lägger ner mycket tid och kärlek både på att arbeta fram och skriva mina mönster, så om du använder mina mönster och lägger ut på sociala medier önskar jag att du länkar eller hänvisar till min blogg mijocrochet.se samt använder #mijocrochet och #dragonbellyshawl ❤

I spend alot of time and love in creating and writing down my patterns, so please, if you use my patterns and post pictures in social medias link or refer to my blog mijocrochet.se and use #mijocrochet and #dragonbellyshawl  ❤

99 thoughts on “Dragon Belly

  1. Love the look of those little “belly” rows. I’m currently making my first attempt at a shawl (until now I’ve only done amigurumi and thin scarves) with this pattern. Pleasantly surprised that after the first few rows, there are only two repeating rows that are easy to memorize. Lovely pattern, and you’re incredible for sharing it with all of us~ I’ve also purchased a few of your patterns on Ravelry to add to the queue. Thanks for designing these beauties!

    Like

  2. Thanks for this lovely pattern. Do you know how I can adapt it to make a dragon belly baby blanket ? I am using baby blossom which is lovely in this stitch. Thank you very much!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s