Free crochet pattern · Sjal / Shawl

Cirrus

Cirrussjalen är långsmal triangelsjal som passar bra till det varmare halvåret då den är luftig och inte blir lika tjock om halsen som en traditionell triangelsjal. Jag valde att göra min i fyra färger (247, 391, 179 och 212) av garnet Scheepjes Sugar Rush från Favoritgarner. Sugar rush är ett tunt merceriserat bomullsgarn som finns i över 80 vackra färger. Genom hela arbetet virkade jag med virknål 3.5 mm och två trådar samtidigt, så varje “färgblock” består av två färger tillsammans. Det gick åt 1 nystan per färg, det vill säga 200 g totalt, och jag gjorde 12 galler-sektioner på varje sida av mittvarvet. Storleken blev ca 180 cm lång och 42 cm djup. Om du vill göra en likadan finns denna färgguide.

The Cirrus shawl has the shape of a shallow triangle which is suitable for warmer wheater since there is not as much fabric around your neck as when you wear a traditional triangle shawl. I made mine with four colours (247, 391, 179 and 212) of the yarn Scheepjes Sugar Rush from Favoritgarner. I used hook 3.5 mm and two colours at the same time (2 strands) through the whole work, so every “colour block” is made of two colours together. I used 1 skein of each colour, 200 g in total, and made 12 mesh sections on each side of the middle row. The size is aprox 180 cm long and 42 cm deep. If you like to make the same, here is a Colour guide.


IMG_5414

Denna vackra Cirrus sjal är gjord av Charlotta Hjortbacken (@charlottahjortbacken på Instagram). Charlotta har använt garnet Scheepjes Stone washed som finns hos Favoritgarner. Stone washed är gjort av 78 % bomull och 22 % akryl vilket gör det väldigt mjukt och lite varmare och lättare än ett rent bomullsgarn. Till denna sjal gick det åt ca 200 g Stone washed totalt.

This beautiful Cirrus shawl is made by Charlotta Hjortbacken (@charlottahjortbacken on Instagram). Charlotta used the yarn Scheepjes Stone washed from Favoritgarner. Stone washed is made of 78 % cotton and 22 % acrylic which make it a little lighter and warmer than a 100% cotton yarn. For this shawl aprox 200 g Stone washed was used.


Cirrus sjalen har ett repetativt mönster så du kan själv välja hur lång/stor du vill ha den. Därför kan du också använda vilket garn och virknål du vill och anpassa mönstret därefter.

The Cirrus shawl has a repetetive pattern so you can use any yarn and hook and then adjust the pattern to the size you like.

IMG_5222


Om du lägger upp bilder på din Cirrussjal på sociala medier använd gärna #mijocrochet och #cirrusshawl så att jag kan hitta och se dina bilder  ❤

Please use #mijocrochet and #cirrusshawl if you post pictures of your Cirrus shawl in social medias  ❤


Mönster / Pattern
Svenska / English (US-terms)Cirrus

Jag lägger ner mycket tid och kärlek både på att arbeta fram och skriva mina mönster, så om du använder mina mönster och lägger ut på sociala medier önskar jag att du länkar eller hänvisar till min blogg http://www.mijocrochet.wordpress.com och använder #mijocrochet  ❤

I spend alot of time and love in creating and writing down my patterns, so please, if you use my patterns and post pictures in social medias link or refer to my blog http://www.mijocrochet.wordpress.com and use #mijocrochet  ❤


18 thoughts on “Cirrus

 1. Hej tänker mig ev denna med en knypplad kant..skulle jag då (med info) kunna kopiera detta mönster på min knyppelbeskrivning?
  Mvh Christina

  Like

  1. Hej Christina!
   Jag vill inte att du använder delar av mitt mönster i ditt mönster. Du kanske kan hänvisa till mitt mönster i din beskrivning istället?

   Like

 2. A beautiful shawl, nice and quick to hook u. And the final result gets great comments. Can’t wait for your next one . I’ve become a shawl addict

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s