Blankets · Crochet pattern · For Your Home · Paid Pattern · Pillows · Squares

Squared Lost in Time

Mijo Crochet Ravelry Store

English below ↓

Filten Lost in Time är en fyrkantig filt som virkas i varv från mitten och ut. Designen är den samma som i sjalen Lost in Time med ett tillägg i mitten av en popkorn-blomma. Du kan använda vilket garn du vill eftersom filtens storlek lätt kan anpassas med fler eller färre varv. Hur du gör detta beskrivs i mönstret. Mönstret beskriver också hur du gör en liten eller stor Lost in Time-ruta att använda till andra projekt med rutor. Exempel på detta samt denna design uppvirkad i tre olika färger av garnet Scheepjes Whirl hittar du lite längre ner på sidan.

Mönstret är en PDF-fil och är ett skrivet mönster som innehåller många förklarande bilder.

Klicka på länken för att köpa mönstret från Ravelry:

♥ Köp virkmönstret till Squared Lost in Time ♥

♥ Mijo Crochet Ravelry-shop ♥ 

Klicka på länken för att köpa mönstret från Etsy:

♥ Köp virkmönstret till Squared Lost in Time ♥

♥ Mijo Crochet Etsy-shop ♥ 


The Lost in Time blanket is shaped as a square and is worked from the center. The design is the same as the Lost in Time shawl and is worked around the popcorn flower that makes the center of the blanket. You can use any yarn and hook size for this blanket since the pattern is repeatable and the size is very easy to customize. Directions for this is provided in the pattern. This pattern also includes directions how to make small and big Lost in Time squares to use for other projects with squares. You can see an example of this and the blanket made in three different colors of Scheepjes Whirl below.

This pattern is a PDF file that is written in US-terms and includes many describing pictures. 

♥ Buy the Squared Lost in Time pattern ♥

♥ Mijo Crochet Ravelry Store ♥

Click the link to buy this pattern at Etsy:

♥ Buy the Squared Lost in Time pattern ♥

♥ Mijo Crochet Etsy shop ♥ 


Garnförslag / Yarns suggestions:

Denna Lost in Time-filt är virkad med två trådar av Scheepjes Whirl, färg 769 Blackberry Mint Chip, och virknål 4.5 mm. Filten är ca 75 x 75 cm stor (barn filt) och två nystan av Whirl 215 g gick åt. Jag har använt garnet växelvis från insidan och utsidan av nystanen för att framhäva designen. Hur jag fördelat färgerna finns beskrivet i mönstret.

This Lost in Time blanket is made with two strands of Scheepjes Whirl, color 769 Blackberry Mint Chip, and hook 4.5 mm. It measures about 75 x 75 cm (kid sized) and two cakes of Whirl 215 g was used. I used the yarn from both the outside and the inside of the cakes to highlight the design. How I distributed the colors is described in the pattern.


Denna kudde är gjord i garnet Scheepjes Catona 50 g i färgerna 393, 391, 402, 394, 408 och 179, ett nystan av varje färg. Jag gjorde varv 1-29 av mönstret, med virknål 4.0 mm, innan jag sydde ihop kuddfodralet på baksidan. Kudden mäter 40 x 40 cm. Om du vill virka en likadan kudde finns denna Färg-guide.

This cushion cover is made with Scheepjes Catona 50 g, color 393, 391, 402, 394, 408 and 179, one skein of each color. I made row 1-29 of the pattern with hook 4.0 mm and then sewed it together in the back of the cushion. The size of this cushion is about 40 x 40 cm. If you like to make a cushion like this you can use this Colour Guide.


Denna ljuva Lost in Time-filt är virkad av My-Lene Sundheden som kan hittas på Instagram under namnet @mysans_corner. My-Lene använde två trådar av Scheepjes Whirl, färg 767 Melting Macaron, (2 st) och har bytt färg så som mönstret beskriver.

This lovely Lost in Time blanket is made by My-Lene Sundheden who you can find on Instagram by the name @mysans_corner. My-Lene used two strands of Scheepjes Whirl, color 767 Melting Macaron,  (2 cakes) and changed colors as the pattern suggests.


Denna vackra Lost in Time-filt är virkad av AnnaPia Gårdmo Jidler som kan hittas på Instagram under namnet @annapiag. AnnaPia använde två trådar av Scheepjes Whirl, färg 783 Brambleberry, (2 st) och har bytt färg så som mönstret beskriver.

This beautiful Lost in Time blanket is made by AnnaPia Gårdmo Jidler who you can find on Instagram by the name @annapiag. AnnaPia used two strands of Scheepjes Whirl, color 783 Brambleberry, (2 cakes) and changed colors as the pattern suggests.


Garnet Scheepjes Whirl som använts till ovanstående tre filtar finns hos Favoritgarner.se.

The Scheepjes Whirl yarn that was used for the three blankets above is available at Favoritgarner.se.


49 thoughts on “Squared Lost in Time

 1. Hej
  Jag köpte mönstret men det är på engelska.
  Jag vill ha på svenska. Hur gör jag då?
  Inte köpa det en gång till väl/Camilla

  Like

  1. Hej Camilla,
   När du köpte mönstret fick du fyra olika PDF-er. 2 engelska och 2 svenska. Den ena svenska är mönster inklusive bilder och det andra svenska är en komprimerad version utan bilder som blir färre sidor att skriva ut om man vill det. Så titta igen om du inte kan se den svenska PDF-en 🙂
   Johanna

   Like

   1. Hej igen
    Tack för snabbt svar.

    Jag är ledsen har kollat igenom men där är bara ett på engelska med bilder/Camilla

    Like

 2. I love this! I just purchased the pattern. Can you tell me how large is the blanket as the finished product above? Thank you!

  Like

  1. All measurements are provided in the blog post and in the pattern, but the ones made with double Whirl is aprox 75 x 75 cm 😊 You can easily make it larger by adding repetitions which is explained in the pattern 👍🏻

   Like

 3. Thank you so very much! I’ve been waiting for this pattern and have purchased it. Already have the yarn and ready to go. Annette
  ________________________________

  Like

 4. I really thought this pattern would be free, since you announced it prior to stating you were going paid. I’m disappointed. Not saying it’s not worth it, just not for me.

  Like

   1. Thanks for replying. I know you didn’t say that. I guess I just figured it would be since the announcement about the blanket came long before you announcement about paid patterns. It was implied.

    Like

 5. Love 😍!! är så förälskad i detta mönster. Ett mönster som kan göras i oändlighet ❤️.
  Med vänliga hälsningar Elisabeth/lifestylebyella

  Like

 6. I’m still a fairly new crocheter. I love this pattern and about to try it. Are your PC stitches made with 5 Dcs?

  Like

  1. Hi Gregory! My popcorns are made with 4 dc’s in this pattern. Under the abbreviations section is a link to my stitch tutorials where all stitches marked with a * is described 😊

   Like

 7. Thank you for a wonderful easy to read pattern, worth every penny and more! So enjoying making it xxx

  Like

 8. Hej Johanna! Vilket vackert och roligt mönster!! Det är toppen att du skriver efter varje varv att det ska vara t ex 19 fm per sida. Det har hjälpt mig mycket. 🙂

  Like

 9. hi im new to useing ravelry so hubby had to help me buy the squared version its so gorgeous, showed my mum and she loves your patterns too,, im still looking so coffees too follow very soon waiting for mum to choose her favourite thank you so much

  Like

 10. Oh, my heart! 💜.. This is absolutely gorgeous! I can hardly wait to begin! Thank you so much for this pattern

  Kind regards, Barbara

  Like

 11. Can you please send color combinations for blue lost in time blanket. I want to make a shawl with exact color combination.

  Like

 12. Hej.
  En tips- att fixa flera betalningsalternativ. P.g.a dessa betalningsmetoder som finns nu kan jag inte köpa ett mönster.

  Like

  1. Hi Betty,

   To make it a solid rectangle I would need to make a whole new pattern. But you could make several squares and join them together to create a stole 🙂

   Kind regards,

   Johanna

   Like

 13. Hi Johanna!
  What a lovely pattern you made! I have just bought it and even intend to use exactly the same colours as you did, since they are gorgeous! Usually I figure it out myself and make my own patterns, but this is too beautiful not to copy! I am impressed by your use of colours and thank you for all your work and the publication of it on the internet.
  Best regards 😡
  Saskia

  Like

 14. Hej!
  Vad mycket fint du gör! Tänkte höra om lost in time rutan är jättesvår att göra? Och sen tänkte jag om det finns möjlighet att köpa mönstret via swich och du mailar mönstret? Du kan svara mig på janett.ostman@gmail.com
  Med vänlig hälsning, Janett

  Like

  1. Hej Janett,

   Jag tror inte du kommer tycka rutan är svår att göra. Mönstret innehåller bilder som visar varje varv och den är enklare än sjalen Lost in Time 🙂

   Jag kan tyvärr inte sälja via Swish då jag inte har företags-swish.

   Vänliga hälsningar,

   Johanna

   Like

 15. The pattern is divine! I used it to make a poncho and turned out perfect!!
  You’re so talented and the colours you use in everything I’ve seen are out of this world!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s