crochetshawl · Free crochet pattern · Sjal / Shawl

Petrol Petite Variation

English below ↓

Den här spetsjalen har varit klar ett bra tag, men hållits hemlig fram till ett visst födelsedagsbarn firats 😉 Mönstret är Petite Variations av Mamie-The på Ravelry och garnet jag använt är 3 nystan Sheepjes Sugar rush (färg 401) från Favoritgarner. Sjalen kan göras så stor eller liten man vill då mönstret är repetativt. Jag valde att använda virknål 3,5 mm för att få ett vackert fall och ge extra luftighet till sjalen. Det kan vara lite svårare att hålla en jämn virkfastighet med en större nål och i sådana fall kan man använda en mindre storlek. Just denna sjal har jag även virkat i samma garn men med virknål 2,5 mm, klicka här för att se min aprikosa sommarsjal 🙂

This lace shawl has been ready quite a while, but hidden until a special birthday has arrived. The pattern used is Petite Variations by Mamie-The on Ravelry and the yarn Scheepjes Sugar rush (colour 401, 3 skeins) from Favoritgarner. The shawl can be made in any size since the pattern is repeatable. I used a 3,5 mm hook for a nice drape and airy feeling. It can be harder to keep your tension with i bigger needle, so just take a smaller one if needed. I made the same shawl with the same Sugar Rush yarn with hook 2,5 mm before, take a look if you like 🙂 Apricot Summer Shawl

9 thoughts on “Petrol Petite Variation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s